SV-voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

SV-voorbeschouwing FC Groningen - FC Utrecht

De aftrap van de vierde Eredivisieronde begon op vrijdagavond 2 oktober in de Galgenwaard. Vanuit mijn raam zag ik de lichtmasten aan gaan in het stadion waar ik voorlopig niet naartoe mag. Hoewel ik dacht dat de rem er bij de FC nu wel vanaf was, kwam van mijn 4-2 voorspelling niks terecht. Heerenveen was verdedigend sterk, maar de FC was over de hele wedstrijd de betere partij die met twee keer zoveel schoten op doel slechts 1 keer het net wist te vinden.


FCU-FC Groningen 11-03-2019

Een teleurstellend resultaat en een duur puntenverlies. Mark van der Maarel startte weer in de basis en zette gelijk een assist op zijn naam. Onze held is weer terug van weggeweest. Doelpuntenmaker Kerk blijft en daar moeten we uiterst gelukkig mee zijn, want er zit nog te weinig scorend vermogen in het team om in de top 4 te eindigen.

Hetzelfde weekend veegde onze tegenstander van zondag Ajax van de mat. Een mooie overwinning waarin met veel strijd en energie werd gespeeld wat we dit seizoen nog niet bij onze FC hebben gezien. Toch verwacht ik niet dat Groningen komende zondag de FC om zeep gaat helpen. Dit was een uitschieter van Groningen die tot nu toe niet bijzonder goed speelt en hun man van glas Robben is nog niet wedstrijd fit.
De grootste zorg bij de FC is nu of Maarten Paes zondag bij de selectie zit gezien de doelman op 5 oktober 10 dagen in quarantaine ging na een positieve coronatest. Daarnaast heeft de trainer weinig om zich druk over te maken en een mooie selectie voor handen. Zelfs onze aanvoerder Willem Janssen traint weer mee voor het echie en maakt mogelijk zijn comeback. Kortom voorspel ik geen doelpuntenregen, maar wel een 0-1 overwinning met een goal van niemand minder dan Mark van der Maarel.

Een fijne wedstrijd toegewenst! We slaan ons door deze ellendige tijd en zien elkaar weer zo snel mogelijk!

P.S. en vergeet komende zaterdag niet het jubileumboek op te halen tijdens de drive-in bij ons stadion! Als ik dan weer naast mijn voorspelling zit en de wedstrijd niet is om aan te gluren, heb je in ieder geval iets moois om doorheen te bladeren ;)

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht