SV-voorbeschouwing FC Utrecht - Ajax

SV-voorbeschouwing FC Utrecht - Ajax

Nog nooit verliep de aanloop naar de belangrijkste competitiewedstrijd van het seizoen zo onrustig. Het feest begon woensdag toen we tijdens de uitzending van Bureau Hengeveld geconfronteerd werden met een elftal dat zich de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax heeft misdragen. Waarschijnlijk worden ze alle 11 naar Bureau Halt gestuurd en moeten ze ergens rond de feestdagen papier prikken langs een provinciale weg wanneer het waait en regent.
De timing van de uitzending zo’n 9 maanden na de desbetreffende wedstrijd en de week van de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen diezelfde club is uiterst opmerkelijk.


ajax (35)

Donderdag begon de berichtenstroom rond het mogelijke vertrek van onze trainer naar Racing Genk. In de loop van de dag werd het nieuws steeds concreter en is de grote vraag of van der Brom zondag langs de lijn staat of al onderweg is naar onze zuiderburen. Mocht hij nog geen vervoer hebben, dan race ik hem op mijn stadsfiets wel naar Genk.

De club die zich hier helemaal niet druk over maakt is onze tegenstander die op dit moment bovenaan staat in de competitie en eerder dit seizoen een doelpuntenrecord maakte in Venlo. De club uit Amsterdam wint met grote cijfers en komt de laatste wedstrijden al binnen een aantal minuten op voorsprong. Afgelopen dinsdag hadden ze daar in Denemarken maar 1 minuut voor nodig. Dit belooft wat voor de FC die in de afgelopen 3 wedstrijden binnen 16 minuten een doelpunt om de oren kreeg.

Op dit moment is onze FC alles behalve een geoliede doelpuntenmachine. Passie en strijd ontbreekt volledig en in de laatste zes wedstrijden werd er slechts twee keer gewonnen. Afgelopen zondag zakte de selectie volledig door het ijs in Almelo waardoor de onrust alleen maar is toegenomen.

Zondag weet de kapitein van het Utrechtse vlaggenschip hoe dan ook dat dit geen beter moment voor een revanche is. Ik verwacht dan ook dat de messen zijn geslepen, want winnen van die club betekent veel meer dan alleen drie punten. Maak die kans zo groot mogelijk door in tegenstelling tot de afgelopen weken met een opstelling te starten waarin iedere speler het beste tot zijn recht komt en de beste in het veld staan.

Voor nu doe ik geen voorspelling en hoop ik alleen maar dat ik rond een uurtje of 2 met trots mijn Utrecht vlag over mijn balkon ga hangen.

Op naar zondag!

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht