SV-voorbeschouwing FC Utrecht - RKC Waalwijk

SV-voorbeschouwing FC Utrecht - RKC Waalwijk

Ondanks al het optimisme en de extra week voorbereiding ging de eerste competitiewedstrijd in Venlo niet vanzelf. Veel balbezit en kansen zorgde er niet voor dat de drie punten mee terug gingen naar de Galgenwaard en na het fluitsignaal overheerste het gevoel van teleurstelling. Het is duidelijk dat er voor van der Brom nog werk aan de winkel is, want de Corona stop lijkt nog bij veel spelers nog in de benen te zitten.


FCU RKC (10)

Eerlijk gezegd vond ik het een typische Eredivisie wedstrijd zoals we die in de afgelopen twee weken hebben gezien. De blunders van de nieuwe PSV keeper, een (voorlopig) afgewezen shirtsponsor in Emmen en de comeback van de man van glas bij het UMC Groningen zijn het gesprek van de dag en het is nog wachten op het echte voetbal vuurwerk. Niet onopvallend is het doelpunt van onze aan FC Twente verhuurde aanvaller ?erný tegen Feyenoord. Heeft de hemel ingeprezen Tsjech nu eindelijk het licht gezien of is hij nog zoekende?

Django Warmerdam, Mimoun Mahi en de invallers Daniel Arzani en Eljero Elia maakten hun officiële debuut waarbij Mahi goed was voor een assist en de grootste kansen in de wedstrijd. De invalbeurt van Arzani was veelbelovend en ik ben er met zijn 22 minuten speeltijd al van overtuigd dat wij veel plezier gaan beleven aan deze middenvelder. Warmerdam viel niet op, maar in de voorbereiding hebben we al gezien wat voor kwaliteiten hij heeft. Elia viel fel in. Na afloop van de wedstrijd deed hij de belofte om de oude Elia snel te laten zien en dat is een winnaarsmentaliteit die wij nodig hebben.

Voor zondag RKC-thuis, de club waar we vorig seizoen onnodig zes punten aan weggaven. Op de transfermarkt heeft de club uit Waalwijk iedereen verrast met oud international Vurnon Anita en Gregory van der Wiel die meetraint. Tot nu toe waren de Waalwijkers niet slecht in de competitie en lieten ze zich afgelopen weekend niet afslachten in Abcoude-Noord.

Gaat de FC tegen Waalwijk weer dezelfde fout maken als vorig seizoen? Ik denk het niet. De wedstrijd in Venlo was matig, maar het werd ook duidelijk dat er genoeg potentie in de ploeg zit om dit om te draaien. Dat het geen doelpuntenregen gaat worden zoals de laatste competitiewedstrijd in de Galgenwaard (5-1 tegen Sparta) is voor mij wel zeker en ik voorspel daarom een 2-1 overwinning.

Als noodzakelijke Eredivisie live supporter wens ik groep wit een fijne wedstrijd! Ik ga proberen om thuis de afstandsbediening niet te slopen.

Jeron

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht