SV-voorbeschouwing: FC Utrecht - SC Heerenveen

SV-voorbeschouwing: FC Utrecht - SC Heerenveen

De FC komt langzaam maar zeker op stoom. Afgelopen zondag zagen we een bijzondere pot waarin weer eens duidelijk werd dat we er nog niet zijn, maar er genoeg kwaliteit is om de Max Verstappen van de Eredivisie te worden.


Gyrano Kerk

Voor de korte terugblik op vorige wedstrijd schakelen we gelijk maar naar de 59 minuut waarin mijn eerste afstandsbediening van dit seizoen sneuvelde. Een mooie uitgespeelde actie van RKC, maar wat een slappe terugkomst van de FC in de tweede helft. De thee was blijkbaar te heet gezet in de kleedkamer waardoor de spelers het veld betraden als een zak hooi. Gelukkig werd de draad na de tegengoal weer opgepakt en wisten de spelers het tij te keren. Kerk verbaasde iedereen weer door vanuit een moeilijke hoek het net te vinden, terwijl hij daarvoor veel makkelijke kansen miste. We waren weer terug. Het bleef zelfs niet bij mijn voorspelde 2-1 en weer kwam de bevestiging dat het team over veel kwaliteiten beschikt.

Deze week werd afgetrapt met de aankondiging dat we voorlopig geen wedstrijden mogen bijwonen. Hoewel ik al zo’n vermoeden had kwam dit nieuws toch hard binnen, want deze maatregelen slaan het goede leven uit het land. Dat werd mij weer eens bevestigd toen ik in een vrij uurtje op donderdagavond dit stuk ergens in ons stadsie wilde schrijven. Om 21:04 betrad ik een vrijwel leeg café waar ik geweigerd werd omdat er geen nieuwe gasten na negen uur ontvangen mogen worden. Mag ik dan echt alleen maar thuis blijven en mijn bek houden? Nee, ik mag indien hoogst noodzakelijk naar mijn werk en vandaar schrijf ik dit stuk in de trein.

Maar op naar vanavond! Na het vertrek van Sean Klaiber lijkt iedereen in schok, maar voetbal gaat altijd door. De goed geoliede Superfriezen komen op bezoek en dat belooft een mooie voetbalavond te worden. De FC moet het zonder publiek doen en een sterspeler minder, maar buiten Janssen (doet vanaf volgende week weer mee voor Eredivisiewedstrijden), Dalmau (gvd weer geblesseerd?!) en Overeem heeft de trainer een mooie selectie voor handen en kan hij van der Maarel en/of Troupée weer een kans te geven.

Na de voorbereidingen had niemand verwacht dat SC Heerenveen op deze plek zal staan, maar de Veermannetjes hebben de Friezen op plek 2 gezet. Gaat de FC die nog op stoom moet komen het tegen dit elftal redden? Ik denk het wel. Heerenveen doet het goed, maar naast Willem II hebben de Friezen tot nu toe nog geen zware tegenstanders gehad. Daarnaast heb ik bij meerdere spelers afgelopen zondag passie en strijd gezien waarmee je het iedere tegenstander lastig maakt. Ik verwacht dat de FC dit gaat doorzetten en het gaat spoken in een leeg Galgenwaard met 4-2 als eindstand.

Een fijne wedstrijd toegewenst aan al mijn mede Eredivisie live supporters en tot zo snel mogelijk in ons Galgenwaard!

Jeron

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht