SV-voorbeschouwing: FC Utrecht - VVV-Venlo

SV-voorbeschouwing: FC Utrecht - VVV-Venlo

Mijn gedachten gaan terug naar een 4-2 overwinning in 2012. Bij FC Utrecht onder andere Alje Schut, Edpuard Duplan en Frank Demouge in de basis. Bij VVV onder andere oud FC Utrecht-speler Barry Maguire die ooit nog tot scoren kwam in de historische wedstrijd tegen Celtic. Diezelfde Maguire opende de score in
die wedstrijd waardoor Utrecht dus op achterstand kwam. Al snel verdubbelde VVV de voorsprong door een klassieke frommelgoal van Uchebo. Één van de Nigeriaanse toppers die VVV in hun gelederen hebben gehad. Binnen 25 minuten een 0-2 achterstand dus. De witte zakdoekjes kwamen tevoorschijn voor toenmalig trainer Jan Wouters.


Eredivisiebal 2020-21

Maar dan: Met een gelukje uit een vrije bal kan Bulthuis nog een teen tegen de bal aan zetten waardoor Utrecht terugkomt tot 1-2. Wederom uit een dood spel-moment komt Utrecht langszij door ‘tulband’ Demouge. Die in de eerste helft een hoofdwond opliep. Vlak na het begin van de tweede helft is het onze Japanner Yosiaki Takagi die Demouge met een steekpass weet te bereiken die er 3-2 van maakt. Het slotakkoord is wederom voor Yosiaki Takagi die Gerndt (onze Zweedse topaankoop toentertijd) met een fijne bal weet te bereiken die hard binnen schiet.

Een paar prachtige namen in deze wedstrijd, ik noem een Takagi, Maguire, Uchebo, (inmiddels oranje international) Steven Berghuis, Rob van Dijk en dus Frank Demouge de huidige spitsentrainer van VVV. Giakoumakis het Griekse fenomeen inmiddels van VVV is onder andere door Frank Demouge opgebloeit tot goalgetter pur sang. Iets waar wij als FC Utrecht dus zeker rekening mee moeten houden.

In totaal spelen FC Utrecht en VVV, 35 keer tegen elkaar waar Utrecht er 16 keer als winnaar uit de bus kwam. De gasten uit Venlo wonnen er 9 en 10 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De statistieken dus zwaar in het voordeel van FC Utrecht. Ware het niet dat wij de koning der gelijke spelen zijn dit seizoen. Toch gaat mijn voorspelling uit van de winst. 

Ik zeg 3-1 FC Utrecht. Wat zeggen jullie?

Dustin

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht