SV-voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Utrecht

SV-voorbeschouwing SC Heerenveen - FC Utrecht

Vanaf 1990 is de ontmoeting SC Heerenveen tegen FC Utrecht 31 keer gespeeld. Daarin ging FC Utrecht er 8 keer met de winst vandoor, 7 keer werd het een gelijkspel en 16 keer trok Heerenveen aan het langste eind.


Maarel

Eén van de meest verre uitwedstrijden in de Eredivisie is het voor FC Utrecht dat na zo’n lange rit ook nog eens vlak voor de wedstrijd het Friesche volkslied moet aanschouwen. Volgens laatste informatie is het volkslied nog steeds het Wilhelmus. Dat Heerenveen zich deze privilege nog steeds weet te bemachtigen is een raadsel. Kunnen we dan ook pleiten voor: “Als ik boven op de dom sta”? Dat is tenslotte ons lijflied. Afijn, Heerenveen uit. Van de laatste 5 keer dat Utrecht in Heerenveen op bezoek was, verloor het er geen één! Een fijn teken, helemaal als je de recente uit-vorm op dit moment er bij pakt.

Het is oppassen voor Veerman en Veerman, Joey heeft vaak op de radar gestaan toen hij nog bij Volendam speelde. Utrecht hapte echter niet toe. Ook Henk heeft meermaals aangegeven graag een keer bij FC Utrecht te voetballen om zijn overleden vriend te eren. Henk is dus eigenlijk ‘gewoon’ een Utrecht-fan. De heen wedstrijd dit seizoen eindigde in 1-1, het was de wedstrijd waarin Utrecht 36(!) keer op doel schoot en waarvan het dus ‘maar’ eenmaal doel trof. Wie de enige goal maakte? Gyrano Kerk, na een assist van Mark van der Maarel schoot Kerk met links notabene knap raak. Kerk juist in deze fase begint zijn vorm van vorig seizoen weer te vinden.

Hoopvol naar Heerenveen dus.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht