SVFCU positief tegenover Supporterscollectief

SVFCU positief tegenover Supporterscollectief

Afgelopen zondag was er op Zoudenbalch een bijeenkomst van supportersverenigingen en sfeergroepen van clubs uit zowel de Eredivisie als Jupiler League.

Namens FC Utrecht waren de SVFCU en TS hierbij aanwezig.


Het Supporterscollectief is een nieuw initiatief van verschillende supportersverenigingen om een beter collectief te vormen dan de huidige SBV volgens vele supportersverenigingen nu doet. Het doel is om beter op te komen voor de belangen van alle supporters in Nederland. Het huidige oprichtingsbestuur bestaat uit 5 leden van verschillende clubs, met als initiator supportersvereniging Victoria van AZ.

 

De opkomst was groot en veel clubs uit Nederland waren goed vertegenwoordigd, ook de ‘traditionele Top-3’ was aanwezig. Na een voorstelronde kregen alle verenigingen de kans om hun grootste problemen te benoemen. De meest voorkomende waren: minder combiregelingen, meer vervoer op maat gaan leveren, supportervriendelijkere aanvangstijden, meer ruimte voor sfeeracties, 1 prijs voor uitkaarten supporters, betere behandeling, serieus genomen worden door de KNVB, clubs, en Gemeentes, opgelegde straffen door de KNVB en veel meer in overleg treden met de supporters.

 

Als het Supporterscollectief medio november officieel wordt, zal zij een paar van deze probleem dossiers gaan oppakken en proberen om te buigen naar een supportersvriendelijker beleid.

 

De SVFCU heeft veel vertrouwen in deze nieuwe opzet en zal zich dan ook naar alle waarschijnlijkheid bij het Supporterscollectief gaan aansluiten.

 

Zodra er meer nieuws is, zullen wij dit jullie melden.

 

Bestuur SVFCU

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht