Ten Hag: "Het is nu rust, zaterdag de tweede helft"

Ten Hag: "Het is nu rust, zaterdag de tweede helft"

Trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht blikt terug op de 1-3 uitzege op sc Heerenveen.

In de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal rekende FC Utrecht vanavond (woensdag) af met sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de Utrechters met 1-3. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in Friesland en pende mee met de analyse van trainer/coach Erik ten Hag.
“Het is nu rust. Zaterdag gaan we verder”, begon oefenmeester Ten Hag zijn nababbel. “Dat is de realiteit.”

Ten Hag ging in het Abe Lenstra Stadion uiteraard nog wel in op het verloop van de eerste van twee onderlinge ontmoetingen met sc Heerenveen. “In de eerste helft zagen we, in elk geval tijdens de eerste 35 minuten, een dominant FC Utrecht. Beheersend, dominerend. Daarna was er sprake van verslapping. De concentratie nam af en zo gingen we van anticiperen naar reageren”, oordeelde Ten Hag.

“In de tweede helft kwam sc Heerenveen terug in de wedstrijd. Het werd 1-2 en had niet veel later ook 2-2 kunnen worden”, stipte de trainer/coach van de Utrechters aan. “Die bal had erin gekund. Gelukkig maakten wij niet veel later zelf de 1-3. Daardoor zit je hier nu wat meer comfortabel, maar laat die kans op de 2-2 een waarschuwingsschot voor ons zijn. Het is nu rust, zaterdag volgt de tweede helft.”

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht