Terugkoppeling gesprek FC Utrecht en supporters

Beste supporters,

Gisteravond heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen FC Utrecht en een vertegenwoordiging van enkele supporters groeperingen, waarbij ook een delegatie van de SupportersVereniging aanwezig was. Het gesprek stond al gepland, als vooroverleg omtrent de aanstaande bekerwedstrijd, maar zondag is besloten om ook een deel van de selectie bij dit gesprek aan te laten sluiten.


Galgenwaard

Belangrijkste aanleiding hiervoor was het slechte spel van de laatste weken met ondermaatse resultaten tot gevolg. Ook de manier waarop er tijdens wedstrijden inzet en strijd wordt getoond, baart supporters zorgen.

Vanuit FC Utrecht waren onder andere John van den Brom, Simon Gustafson, Sean Klaiber, Adam Maher, Jordy Zuidam en Thijs van Es aanwezig.

Tijdens het gesprek werden kritische vragen gesteld over onder andere de speelwijze, het wisselbeleid, de vorm en inzet van de spelers. Hierover is ruim een uur lang open en eerlijk naar elkaar gesproken.

FC Utrecht erkent dat het beter moet en kan, daar was iedereen het over eens. De spelers betreuren dit, al voelen sommige facetten, zoals vorm, soms als ongrijpbaar. Er werd vanuit de spelersgroep verzekerd dat de focus volledig op de komende wedstrijden ligt en de instelling geen reden van twijfel mag zijn.

Conclusie van alle partijen was dat de ingelaste bijeenkomst een juiste invulling was om de heersende onvrede bespreekbaar te maken.

Iedereen is er ook van overtuigd dat we vooruit moeten kijken, want morgen staat alweer een zeer belangrijk duel te wachten: de halve finale van de KNVB-beker. En daar hebben de spelers alle steun van het publiek nodig.

Morgen moet de uitverkochte Galgenwaard kolken. Laten we met elkaar, spelers en supporters, strijden voor het bereiken van de finale!

SupportersVereniging FC Utrecht

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht