Terugkoppeling gesprekken SV en FC Utrecht

Terugkoppeling gesprekken SV en FC Utrecht

Beste supporters,

De afgelopen weken hebben diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de SupportersVereniging en FC Utrecht & Raad van Commissarissen. Aanleiding waren diverse vragen die onder de leden van de SV leefden.
Met name het transferbeleid en de financiële ontwikkelingen waren onderwerpen die veelvuldig door supporters werden aangedragen. Maar ook het verbeteren van kaartverkoop en merchandising is tijdens de gesprekken aan bod gekomen.

Over het transferbeleid is de club open. FC Utrecht koopt scherp en creatief in en verkoopt spelers voor prima bedragen. Het bedrag dat de club ontvangt voor Bart Ramselaar kan de komende jaren nog oplopen en is afhankelijk van diverse factoren en resultaten. Als club is de FC tevreden over het transferbeleid. Het budget is de afgelopen jaren aangepast naar de mogelijkheden van de club. Bij een vertrek van (belangrijke) spelers moet de club snel kunnen schakelen, maar wel naar haar mogelijkheden. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat Wout Brama en Zakaria Labyad konden worden aangetrokken.

Een vertrek van dragende spelers sluit de club, ook komende zomer, echter niet uit. Doordat de afgelopen tijd geïnvesteerd is in onder andere de technische staf, data-analyses, scouting en de jeugdacademie én nieuwe spelers zijn aangetrokken, zal het wellicht iets langer duren voordat er zwarte cijfers kunnen worden geschreven (grote transferinkomsten daargelaten). De club focust zich daarmee op de continuïteit op lange termijn en een stabiele financiële situatie. FC Utrecht heeft daarbij transfers nodig om de ambities en investeringen waar te kunnen blijven maken, maar de club hoeft niet (meer) met elk acceptabel bod akkoord te gaan. Ook wat dat betreft zit de club in de lift.     

De kaartverkoop, zowel online als fysiek, blijft een punt van aandacht. De SV krijgt regelmatig vragen en opmerkingen over de kaartverkoop, terwijl wij met z’n allen het doel hebben om de Galgenwaard zo vol mogelijk te krijgen. De online verkoop loopt lang niet altijd soepel door storing of traagheid en de fysieke verkoop buiten de fanshop kan ook nog verbeterd worden. FC Utrecht Ticketing en Marketing pakken deze punten op, de SV houdt de ontwikkelingen in de gaten.   

Ook de speelstijl is tijdens de gesprekken aan bod gekomen. Moet de club met of zonder buitenspelers spelen? En vol op de aanval of afwachtend? Feit is dat FC Utrecht één van de ploegen is met het meeste balbezit en het team veel kansen creëert. Bijna alle tegenstanders passen hun speelstijl en opstelling aan aan die van de FC. Balbezit is belangrijk en door het compacte spel van de tegenstander is het nodig om de bal ook regelmatig breed te spelen, af en toe tot irritatie van het publiek. De intentie is echter om altijd diep te spelen, een stijl waarmee het publiek in de Galgenwaard zich kan identificeren. Mede door de ruim 1.000 verkochte halve seizoenkaarten zal de Galgenwaard de tweede seizoenshelft voller zitten dan het eerste deel van de competitie en moet de wisselwerking tussen het publiek en de spelers nog sterker en belangrijker worden.

Al met al waren het goede, open gesprekken, waarbij FC Utrecht wil benadrukken dat het ook op wedstrijddagen bereid is om met supporters in gesprek te gaan. Want uiteindelijk hebben we allemaal één doel: het beter maken van FC Utrecht. En daar speelt ook de achterban van de club een belangrijke rol in.

Bestuur SupportersVereniging FC Utrecht

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht