Vertrek Ten Hag, het einde van een proces

Sinds de komst van Ten Hag is er flink wat veranderd bij onze club. We zijn een ander systeem gaan spelen (On-Nederlands), er heerst een heus topsportklimaat en de resultaten zijn sterk verbeterd. Wij hebben definitief een plek veroverd in de subtop en we worden genoemd als aanvaller van de traditionele top-3. Voor bepaalde analytici zijn we zelfs ‘outsider’ voor de titel. Wat een feest! Dat maken we niet vaak mee in Utrecht.


29

De media speculeerde afgelopen week volop en nu is het zo ver! Erik gaat in Amsterdam de ontslagen Marcel Keizer opvolgen. Hij heeft daar een betere selectie, hij gaat daar meer verdienen en hij kan daar kampioen worden. Een logische stap in ‘zijn proces’. In Utrecht gaat het ondertussen helemaal los: ‘Ten Hag is een NSB-er’, ‘Ten Hag is een geldwolf’, ‘Ten Hag denkt alleen aan zichzelf' en ‘Ten Hag laat ons in de steek.’

Eindelijk, er gebeurt weer eens wat. Dit hebben we nodig! Ouderwets bonje in de tent. Het vuur is weer terug! Ik ben klaar met die zoetsappige sfeer in het stadion en de sfeer rondom de spelersselectie en de club. Het topsportklimaat heeft voor goede resultaten gezorgd, maar het is er niet leuker op geworden. Voor ‘ons proces’ is het daarom ook het beste dat onze wegen scheiden. Deze klap maakt ons wakker.

Met deze zeer gevoelige overstap, JP als vervanger en met AZ, Feyenoord en Ajax na de winterstop komt het echte Utrecht-gevoel weer terug! Ik zie het helemaal voor me: 15.000 echte trouwe supporters in de Galgenwaard, rode ogen bij de spelers, geschreeuw vanaf de tribune, chaos, vuurwerk: bloed aan de paal! Er is leven na Ten Hag, heel veel. Meer dan er nu is. Hij neemt ons stadion niet mee, hij neemt ons logo niet mee en hij neemt Frans niet mee. Een trainer blijft een passant. Wij zijn er voor altijd.

Erik, bedankt voor alle goede resultaten die je ons hebt gebracht, je hebt jouw taak niet beter kunnen uitvoeren. Ik meen het uit de grond van mijn hart, dank. Jij hebt er persoonlijk voor gezorgd dat we als club er voetballend weer toe doen. Maar de koek is op, het is klaar. Een overstap van hier naar Ajax ligt gevoelig. Je noemde die club afgelopen week zelfs 'de meest fascinerende club van Nederland'. Auw, je moet wel heel graag dat baantje willen. Ga lekker daar naar toe. Zoek het uit met je boeltje daar.

Wij zijn trotse supporters! Onze clubcultuur bewaken we ten alle tijden. We worden hier alleen maar sterker van. Daarom: JP als hoofdcoach, de Bunnikside weer ouderwets als motor in het stadion, spelers die hun mouwen opstropen en oorlog maken. Het gaat voor ons niet om winnen of verliezen, degraderen of kampioen worden. Het gaat om FC Utrecht! Onze club.

En 28 januari, ik droom erover. We winnen met 3-0 van Ajax en heel de Galgenwaard zingt: "Erik, neem die rotzooi mee, Erik, neem die rotzooi mee, Erik, neem die rotzooi mee!”

Geschreven door R van U

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht