Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ

Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ

Na wat voelt als een eeuwigheid gaat aanstaande zaterdag het nieuwe seizoen van start. AZ komt op bezoek en de rode groep is in het stadion aanwezig. De aftrap om half 5 is weer iets waar niemand op zit te wachten behalve FOX Sports. Voor de supportersvereniging schreef Jeron den Hartog een voorbeschouwing vanuit het oogpunt van een fan.


116912339_3139004136155453_7404005096512940357_o

Vorige week werd de verdeling van de groepen bekend waarbij iedereen al had kunnen voorspellen dat met de huidige maatregelen geen plaats is voor alle seizoenskaarthouders. Indien we volgend seizoen nog in dezelfde situatie zitten met het virus hoeft er afgaande op de reacties op social media in ieder geval geen groepsverdeling meer gemaakt te worden, want de helft zegt hierdoor zijn seizoenskaart op. Rondom alle commotie begrijp ik  het ongenoegen van groep wit, want of je nu naar de wedstrijden AZ, Heerenveen en ADO Den Haag mag of RKC, Twente en Fortuna Sittard is een wezenlijk verschil. Daarbij is de frustratie des te groter als je voetbalmaatje of familielid in een andere groep zit. Uiterst onhandig en iets waar de FC wel een oplossing voor had kunnen bedenken.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Heerenveen hebben we kennis gemaakt met de nieuwe maatregelen in het stadion. Waarbij ik de communicatie vooraf goed vond, schrok ik wat ik op de tribune aantrof. Ondanks dat er zowel op mijn ticket en in de mail stond dat ik een vaste plek had, kon ik zonder dat ik daar op werd aangesproken zitten waar ik wilde. Daarnaast was er bij de stadioncatering alleen aan bier gedacht (3,70 voor een lauw blikje) waardoor kinderen in de 28 graden naar de toiletten liepen om water te halen. Het is te hopen dat de organisatie dit keer beter is voorbereid. Daarentegen veel lof voor de organisatie in het home waar over alles was nagedacht. Maar laat ik dit positief afsluiten. De club heeft na lange tijd weer veel mensen blij gemaakt met een avondje Galgenwaard wat we in de afgelopen maanden erg hebben gemist.

Met de terugkomst van Willem Janssen, mooie aanwinsten en nog geen vertrekkende spelers is de FC op volle sterkte en heeft van den Brom komende zaterdag genoeg keuzes. De nieuwe aanwinsten hebben tijdens de oefenwedstrijden al hun visitekaartjes afgegeven en het werd waarneembaar dat zij wat extra's kunnen brengen. Of deze spelers al een wedstrijd kunnen beslissen wanneer het echt ergens om gaat, gaan we zaterdag wellicht zien.

Aan de trainer is het nu de taak om zo snel mogelijk patronen en routines erin te slijpen waarin de FC vorig seizoen te kort schoot en daardoor teveel punten werden weggegeven.

Gezien in het oefenduel op 1 augustus werd gewonnen en AZ wisselvalliger speelt in de voorbereiding, verwacht ik dat de drie punten in de Galgenwaard blijven. Daarbij heeft de FC op papier een sterkere selectie en meer opties. Dat is in het verleden weleens anders geweest en klinkt als muziek in mijn oren. Na het eindsignaal mogen de Alkmaarders zich dan gaan voorbereiden op een wedstrijd tegen niemand minder dan Dynamo Kiev en is de FC begonnen aan de strijd voor de beker en een Europaticket.


Met inachtneming van de richtlijnen kunnen we dan de eerste overwinning in het home vieren, of gezien het tijdstip bij de Chinees.


Tot dan!


Jeron

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht