Voorbeschouwing Since70: Acht uit zes.

Lang voordat de Play-Offs werden ingevoerd had de eredivisie al een nacompetitie die duidelijkheid moest geven over welke ploeg ons land mocht vertegenwoordigen in Europa. We schrijven de jaren ’80. Om precies te zijn 1987.


hqdefault

Al zoveel keren had hij gescoord. Meestal geen fraaie hoogstandjes, maar echte spitsengoals. Erik Willaarts uit Woudenberg. Een jaar eerder nog speelde hij in zijn eigen dorp met zijn eigen vrienden in de vierde klasse alwaar hij de ene na de andere goal maakte. Eenmaal in de selectie van Nol de Ruiter bleef hij dat doen. En zo kwam FC Utrecht in de nacompetie om mee te strijden om Europees voetbal. En ook in die nacompetitie liet de goaltjesdief van zich horen. Maar liefst acht keer scoorde hij, in zes wedstrijden. Waaronder drie legendarisch geworden goals tegen Roda JC in de met 4-2 gewonnen wedstrijd aan het einde van de nacompetitie die ervoor zorgde dat Utrecht Europa inging.

Misschien gaat het scoren dit seizoen wat moeizaam, maar laten we hopen dat we aan het einde van de rit toch weer een feestje kunnen bouwen. Op naar Heerenveen!

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht