Voorbeschouwing Since70: Barry Maguire

Voorbeschouwing Since70: Barry Maguire

Met het oog op de bekerwedstrijd van woensdagavond schreven wij ook deze keer over een speler die voor beide clubs heeft gespeeld. Wij kozen voor half Ierse half Nederlandse middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kon.
Maguire begint te voetballen bij amateurclub Theole uit zijn woonplaats Tiel, alwaar hij werd opgemerkt door scouts van FC Den Bosch. Op 17-jarige leeftijd wordt hij, als A-junior, gevraagd om deel te nemen aan de trainingen van het eerste elftal. Hij maakt zijn debuut als basisspeler in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, eind september 2006. Hij speelt die wedstrijd de volle 90 minuten en gezien zijn uitverkiezing tot man of the match niet onverdienstelijk. Vanaf dat moment is Maguire een vaste waarde in het eerste elftal. In februari 2007 tekende hij een driejarig contract bij de Bossche club.

In de zomer van 2008 stapt hij over van FC Den Bosch naar FC Utrecht. In zijn eerste seizoen in de Domstad komt hij tot 27 wedstrijden, daarna komt hij minder aan spelen toe. Na het seizoen 2010/2011 wordt zijn contract bij FC Utrecht niet verlengd en mag hij vertrekken bij de club. Op 30 mei 2011 tekent hij een contract voor drie seizoenen bij VVV-Venlo. Begin september 2013 maakt de Venlose club bekend dat die overeenkomst in goed overleg wordt beëindigd, omdat Maguire kan rekenen op weinig speelminuten. In september 2013 werd bekend dat Maguire na 5 jaar weer terugkeert bij FC Den Bosch. In 2015 verliet hij de club en sloot zich aan bij de Noorse eersteklasser Sarpsborg 08 FF. Daar maakte Maguire zijn debuut op 13 september 2015, toen hij in de rust inviel voor Alexander Groven in de thuiswedstrijd tegen IK Start. Maguire raakte geblesseerd en medio 2016 liep zijn contract af. Vanaf januari 2017 speelde hij in de Tweede divisie voor SV TEC uit zijn geboorteplaats waar hij inmiddels ook weer weg is.

Bij onze club kennen we Barry toch vooral van zijn droge schuiver tegen Celtic in 2010, waarmee hij de eindstand van 4-0 op het scorebord bracht.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht