Voorbeschouwing Since70: Bart Ramselaar

De in 1996 geboren Bart Ramselaar begon zijn voetbal carrière bij Voetbal Vereniging Zeehelden Amersfoort (V.V.Z.A.). Nadat hij hier een deel van de jeugd doorlopen had maakte hij de overstap naar Roda ’46 in Leusden. FC Utrecht pikte hier de middenvelder in 2010 op en liet hem aansluiten bij de jeugdopleiding.


Ramselaar

De ontwikkeling van Bart ging snel en hij werd op 4 februari 2015 voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Helaas voor Bart zat er niet direct een debuut voor hem in. Dit zou echter niet lang duren. Een maand later, in de wedstrijd tegen Feyenoord, verving hij Mark Diemers. Zijn eerste minuten in de hoofdmacht waren een feit. Deze minuten smaakte naar meer. Alleen zou hij hier weer geduld voor moeten hebben. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente op 19 april 2015 wist hij zijn basisdebuut te maken. Deze wedstrijd werd met 1-0 winst afgesloten.

Zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht wist hij te maken in de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegen Vitesse kopte hij knap een voorzet van Sebastien Haller binnen.

Ramselaar was een talent en ook FC Utrecht zag dat in. In september 2015 zette hij een handtekening onder een vernieuwd contract wat hem tot medio 2019 zou binden aan de club uit de Domstad.

Het seizoen 2015/2016 was een succesvol seizoen. Ramselaar speelde alle speelronden in de competitie. Kreeg in het bekertoernooi af en toe rust maar was in de kwartfinale tegen PSV erg belangrijk met 2 doelpunten in de 1-3 gewonnen wedstrijd. Helaas kon hij zijn goede seizoen niet belonen met een prijs. De KNVB Bekerfinale met werd 2-1 verloren van Feyenoord.

De voorbereidingen voor seizoen 2016/2017 waren in volle gang en langzaam werd de belangstelling voor Ramselaar groter. Hij startte de competitie nog wel voor FC Utrecht maar na 2 wedstrijden zou hij de overstap maken naar PSV wat hem tot medio 2021 wist te binden. Op 28 augustus 2016 wist hij hier zijn debuut te maken.

Mede door blessures wist Ramselaar gedurende het eerste seizoenshelft van 2017/2018 vaak te kunnen rekenen op een basisplaats. Toen de geblesseerden terug kwamen kreeg hij van trainer Cocu alsnog regelmatig een basisplaats. Aan het einde van het seizoen zou hij voor het eerst kampioen van Nederland worden.

Zijn perspectief in het huidige seizoen ziet er heel anders uit. Trainer van Bommel verkoos in eerste instantie een ander middenveld. Bij wissels of blessures krijgen ook anderen op dit moment de voorkeur boven Bart. Hierdoor zit hij soms niet eens bij de wedstrijdselectie en mag hij zijn minuten maken voor Jong PSV.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht