Voorbeschouwing Since70: Cedric van der Gun

Met de wedstrijd tegen ADO Den Haag in het vooruitzicht blikken wij graag terug op het verleden. En dan komen we een Hagenaar tegen die zowel voor ADO als voor FC Utrecht speelde.


Cedric-van-der-Gun

Ondanks het feit dat Cedric van der Gun leerde voetballen op Haagse pleintjes, brak hij in 1999 door in het betaalde voetbal via de jeugd van Ajax. Na verhuurperiodes aan FC Den Bosch en Willem II tekende de aanvaller in 2003 eindelijk een contract in zijn eigen stad bij ADO Den Haag.

Via een seizoen bij Borussia Dortmund waarin hij zwaar geblesseerd raakte, kwam Van der Gun in 2006 bij FC Utrecht terecht. Drie seizoenen lang speelde de Hagenaar in de Domstad waar hij steeds belangrijker werd en uitgroeide tot topscorer. Hierdoor kwam er al snel belangstelling van Feyenoord en het toentertijd hoog geklasseerde FC Twente. Toch werd het de Engelse competitie waarin Cedric van der Gun twee jaar speelde voor Swansea City alvorens hij in 2011 weer terugkeerde naar Utrecht. Daar beëindigde hij ook zijn loopbaan in 2014.

Tegenwoordig is Cedric van der Gun trainer in de jeugd bij Ajax.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht