Voorbeschouwing Since70: Christian Kum

Kum is van Duitse afkomst, maar verhuisde in zijn jeugd naar Nederland. Hij begon met voetballen bij DSO uit Zoetermeer en werd vervolgens opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hier brak hij niet door. Kum sloot zich daarop aan bij RVC Rijswijk. Daar speelde hij zich in de kijker bij ADO Den Haag, waar hij in de jeugdopleiding ging spelen. Kum debuteerde in januari 2006 in de hoofdmacht van de club, in de Eredivisie.


Kum

Kum was in de zomer van 2012 aan het einde van zijn contract bij ADO Den Haag en legde een nieuwe aanbieding naast zich neer. Daarop lijfde sc Heerenveen hem transfervrij in. Hier speelde hij twee seizoenen. Aan het einde van het seizoen 2013/14 kreeg hij te horen dat hij geen contractverlenging kreeg.

Kum tekende in juni 2014 een contract voor twee jaar bij FC Utrecht, met een optie voor nog een seizoen. Hiermee werd hij in de daaropvolgende twee seizoenen elfde en vijfde in de Eredivisie.

Kum tekende in juni 2016 een contract tot medio 2018 bij Roda JC Kerkrade, dat hem transfervrij overnam van FC Utrecht. In zijn verbintenis werd een optie voor nog een seizoen opgenomen. Na de degradatie naar de Eerste divisie vertrok hij uit Kerkrade en tekende een eenjarig contract bij provinciegenoot VVV-Venlo.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht