Voorbeschouwing Since70: David Nascimento

Ook voor de wedstrijd tegen Sparta aanstaande zondag schreven wij een stukje over over een persoon die voor beide clubs actief is geweest. Wij kozen deze keer voor David Nascimento.


David Nascimento

David Nascimento is een gewezen verdediger (libero) van Portugese afkomst. In zijn carriére diende hij tal van clubs. Tegenwoordig is Nascimento trainer van het Cruijff team Mamelodi Sundowns in Zuid Afrika.

David Nascimento begon zijn carrière in Portugal, waar hij onder andere voorVitória Setúbal en Vitória Guimaraes speelde. Aan het begin van het seizoen ’91-’92 maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk, waar hij één seizoen zou blijven. Tijdens de twee daaropvolgende seizoenen bij Roda JC werd hij geselecteerd voor het Portugese nationale elftal.

In 1994 verkaste hij naar FC Utrecht. Hij speelde hier vier volle jaargangen en was een vaste waarde in het team. In het seizoen 1998-1999 haalde trainer Martin Jol hem naar RKC Waalwijk en maakte hem aanvoerder. Drie seizoenen later verhuisde hij naar RBC Roosendaal. Bij Sparta Rotterdam sloot hij ten slotte zijn actieve spelerscarrière af op 38-jarige leeftijd.

David Nascimento werd op 22 oktober 2010 aangesteld als trainer van de topklasser VV Sparta Nijkerk, als opvolger van de ontslagen Raymond Schuurman. Vanaf de zomer van 2012 werd hij assistent van John van ’t Schip bij Chivas Guadalajara in Mexico.

Overigens is David ook nog actief geweest als trainer bij onze club; in 2006-2007 was hij trainer bij de beloften en werd hij door hoofdtrainer Foeke Booy bij het eerste elftal gehaald.

Onder Willem van Hanegem zou hij later na tal van incidenten ontslagen worden samen met van Loen, Druppers en Arts.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht