Voorbeschouwing Since70: Die 27e mei

We rekenden er niet echt meer op, maar wisten dat het zou kunnen gebeuren: voor het eerst sinds tien jaar weer Europees voetbal halen. Op die warme meidag in 2001 kon het gebeuren, maar dan moest alles meezitten. In Galgenwaard lukte dat. Tegenstander FC Groningen werd helemaal weggespeeld door Utrecht: 6-0 wordt het.


images4.persgroep.net

Daarna begint het lange wachten… De uitslag van de wedstrijd tussen Sparta en Vitesse is cruciaal. Ouderwets, via transistorradiootjes, wordt alles op de voet gevolgd, tot er een orkaan van geluid losbarst. FC Utrecht gaat Europa in!

Die avond gaat de selectie, onder leiding van trainer Frans Adelaar, op een boot door de singels. Vanaf de kant en in het water juichen duizenden supporters de club toe. Een piepjonge Dirk Kuijt viert feest met spelers als Alfons Groenendijk, Jordy Zuidam, Harald Wapenaar, Jean Paul de Jong, Stijn Vreven, Igor Gluscevic, Stefaan Tanghe, Mitchell van der Gaag, Karim Touzani en Patrick Zwaanswijk.

Die 27e mei blijkt later de opmaat voor een nieuwe succesperiode in de clubhistorie waarin driemaal de bekerfinale wordt gespeeld en Europees voetbal gemeengoed lijkt.

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht