Voorbeschouwing Since70: Edouard Duplan

Edouard Duplan, geboren op 13 mei 1983 in het Franse Athis-Mons, begon zijn profcarrière bij SM Caen B in 2001. Hier zou hij echter maar 1 seizoen onder contract staan zonder ook maar een speelminuut te maken.


Duplan

Via AS Choisy-le-Roi, ES Viry-Chatillon en Clemont Foot belande hij in de zomer van 2006 op de Nederlandse velden. RBC Roosendaal legde de aanvaller in eerste instantie voor 1 seizoen vast. In oktober dat jaar zag hij dat de club graag met hem verder wilde op langer termijn en werd zijn lopende contract open gebroken en verlengde hij tot 2010.

Zijn contract zou hij alleen niet uitdienen bij de club uit Roosendaal. Na 2 seizoenen, 40 wedstrijden en 7 doelpunten verder, nam Sparta Rotterdam hem over. Hij tekende daar een 4 jarig contract. I Rotterdam kwam Duplan tot 81 wedstrijden in 3 seizoenen. Hierin wist hij zelf vijfmaal te scoren en bracht hij zeven maal een medespeler in staat te scoren. In het seizoen 2009/2010 zou hij uiteindelijk degraderen met Sparta.

Na de degradatie in 2010 tekende hij een 3-jarig contract bij FC Utrecht. In zijn eerste seizoen kwam hij, mede door de wedstrijden in de Europa League, tot 43 wedstrijden. Dit seizoen wist hij een goede indruk te maken. Niet zozeer om zijn doelpunten (7 stuks) maar meer om zijn spel en drive. Hij wekte zelfs nog de interesse uit de Italiaanse Serie A echter zou het nooit tot een transfer komen. Edouard zou uiteindelijk bij FC Utrecht 5 seizoenen spelen. Hierin wist hij 121 wedstrijden (waarvan precies 100 in competitie verband) te spelen waarin hij 27 keer scoorde. Ook wist hij 17 assists te leveren.

Aan het einde van seizoen 2014/2015 werd zijn contract niet verlengd. ADO Den Haag wist de aanvaller voor 3 seizoenen aan zich te binden. Scorend was het niet productief. In 84 wedstrijden wist hij 5 keer te scoren. Hij was wel succesvol met zijn assists. 22 keer wist hij zijn medespeler te laten scoren.

Afgelopen zomer pikte Sparta Rotterdam de aanvaller transfervrij op nadat hij ADO moest verlaten.
Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht