Voorbeschouwing Since70: Er op of er onder in Breda

Voorbeschouwing Since70: Er op of er onder in Breda

Ondanks het resultaat van de bekerwedstrijd van gisteren, kijken wij alvast naar komende zondag. Dan ontvangt FC Utrecht NAC Breda dat wordt getraind door de man die voor elke voetballer een voorbeeld was als het gaat om strijd en beleving: Stijn Vreven.

Since70 dook de archieven in en ging terug naar een hele andere tijd. Het is midden jaren 90 en de locatie is de Beatrixstraat in Breda.
We schrijven 8mei 1994 als de ploeg van trainer Leo van Veen de uitwedstrijd speelt tegen Nac. De club strijdt op dat moment tegen degradatie en wist nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. Bij verlies zou er nacompetitie gespeeld moeten gaan worden.

NAC, de club van toenmalig trainer Ronald Spelbos speelde met onder andere Pierre van Hooijdonk in de spits, bij FC Utrecht stond Wlodi Smolarek in de voorhoede. De meegereisde supporters die zich uiteraard laten geldden zien hun ploeg verassend op voorsprong komen. Het was Pieter Bijl die zich na een klein kwartier knap wegdraaide van zijn tegenstander en zo de 0-1 binnen prikte, de assist kwam van de voet van Jean Paul de Jong.

NAC kwam al vrij vlot langszij na een doelpunt van John Lammers; 1-1. De fanatiek coachende Leo van Veen ziet dat het voor geen meter loopt bij de FC. Toch kwam FC Utrecht dankszij uitstekend voorbereidend werk van Smolarek en andermaal de Jong via een doelpunt van Edwin de Kruijff wederom op voorsprong, we schrijven de zevende minuut van de tweede helft. Ondanks de voorsprong was het spel van onze club niet om aan te gluren, toch werd er gestreden voor elke meter, dit natuurlijk tot genoegen van de meegereisde aanhang.

Ondanks de vechtlust die FC Utrecht tentoonspreidde kon men niet voorkomen dat van Hooijdonk, na een klutsbal zijn welbekende buikschuiver aan het thuispubliek kon tonen; 2-2. De aanhang begon zich ook te roeren en hield het niet meer van de spanning, iedereen was in afwachting van het moment dat scheidsrechter Dick Jol voor de laatste keer op zijn fluit zou blazen. Eindelijk floot Jol af en daarmee was de wedstrijd afgelopen, FC Utrecht hoefde geen nacompetitie te spelen en Nac kon Europees voetbal op zíjn spreekwoordelijke buik schrijven.

Er is ook een leuk filmpje van deze wedstrijd: https://www.youtube.com/watch?v=owT2kJnfo0k


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht