Voorbeschouwing Since70: Excelsior-uit

FC Utrecht neemt het vrijdagavond op tegen Excelsior. Vandaag hebben wij in onze voorbeschouwing iets anders dan u van ons gewend bent. Zoals u weet richten wij van Since70 ons op de historie van de club. Meestal doen we dit door een oud-speler of een bijzondere wedstrijd te benoemen. Echter, ook de supporters (en supportersgeweld) speelden een belangrijke rol in het verleden van FC Utrecht. De Supportersvereniging FC Utrecht is ooit zelfs opgericht door de harde kern van de Bunnikside.


Since70-1

Tijden veranderen, maar in overleg met één van de auteurs van het boek De Rebellen van de Bunnikside hebben wij ervoor gekozen ditmaal een memorabele editie van Excelsior – FC Utrecht uit te pikken om een andere reden dan een belangrijke speler of mooie goal. Het gaat om de wedstrijd Excelsior – FC Utrecht uit 1970. Deze wedstrijd werd toen gespeeld in speelronde 9 en eindigde in een 1-2 overwinning voor Utrecht. Utrechtse doelpunten kwamen van Cor Hildebrand en Jan Groenendijk. Maar na afloop ging het over iets anders.

Het Leidsch Dagblad is erbij en laat weten dat de Utrecht-supporters onophoudelijk het veld betraden. En niet alleen bij doelpunten, maar gedurende de hele wedstrijd gingen meerdere vechtlustige kijkers het speelveld op met de bedoeling orde op zaken te stellen. Na dit incident wordt er bepleit dat het bestuur van de Rotterdamse voetbalclub door middel van hekwerk bescherming moet bieden aan spelers, scheidsrechters en trainers. Een verstandige keuze. Het geweld is die dag echter nog niet voorbij in de havenstad. In de avond wordt er door een flink aantal Utrechters en Excelsior-supporters geknokt in en buiten een kroeg in de Struisenburgdwarsstraat in Rotterdam. Het resultaat: Zes gearresteerde Utrechters, tientallen gewonden en een zwaar beschadigde kroeg.

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht