Voorbeschouwing Since70: FC Utrecht - Ajax

ls je het hebt over de clash tussen Utrecht en Ajax denken veel mensen gelijk aan de 6-4 in de ontmoeting op 6-11-2011. Inmiddels al 7 jaar geleden dat dit knotsgekke duel eindigde in een doelpuntenfestijn.


Supporters

Met veel strijdlust en arbeid wist FC Utrecht de Amsterdammers af te bluffen. Het was een bekend recept geworden de afgelopen seizoenen. Ajax probeerde het positiespel te spelen waar zij zo om geroemd werden. Utrecht klapte er bovenop en probeerde met vechtvoetbal het spel te ontregelen.

Dit lukt aardig, al weten de bezoekers bij vlagen nog hun spel op de mat te leggen. In een al doelpunt rijke eerste helft lijken de ploegen na doelpunten van Asare & Duplan namens Utrecht en Bulykin en Ooijer met een 2-2 stand de rust in te gaan. Echter is het wederom Bulykin die vlak voor rust toch nog de 2-3 weet te maken. Utrecht lijkt toch enigszins aangeslagen.

Na rust weet Utrecht echter de wedstrijd in een tijdbestek van 5 minuten volledig om te draaien. Het geschutter achterin werd genadeloos afgestraft. Bovenberg, Mulenga en Asare wisten allen het net te vinden.

Eriksen leek in de 72e minuut de spanning nog enigszins terug te brengen in de wedstrijd. Echter trok Utrecht aan het langste eind en bekroonde de knotsgekke wedstrijd met Utrechts doelpunt nummer 6 van de middag. Dit keer was het Kali wie andermaal geschutter van Vermeer, was niet de eerste keer deze middag, op sublieme wijze afstrafte.

In het begin van onze voorbeschouwing hebben wij het over de strijdlust en arbeid die FC Utrecht deze wedstrijd wist te leveren. Iets wat gister volledig ontbrak. Laten we hopen dat de mannen weten wat er zondag van ze verlangd word. Laat het aan ons samen zijn om de uitverkochte Galgenwaard ouderwets te laten kolken!

Bekijk de spectaculaire 6-4 editie tussen FC Utrecht en Ajax nogmaals terug via:
https://www.youtube.com/watch?v=zdWW7aVzWnI

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht