Voorbeschouwing Since70: Hans Visser

‘Voetbaldier’ Visser speelde voor FC Groningen, MVV, Harelbeke, FC Utrecht, Vitesse en AZ. Hij stond bekend als vrijetrappenspecialist. Visser zorgde er bijna persoonlijk voor dat FC Utrecht in 1996 niet degradeerde. Met goals tegen onder andere Go Ahead Eagles en op de slotdag tegen FC Twente, wisten de Utrechters degradatie te keren. Daarna werd hij assistent-trainer bij uiteindelijk KRC Genk.


Visser

Visser werd in de jeugd opgeleid bij SV de Foresters uit Heiloo. Op 19-jarige leeftijd debuteerde Visser onder trainer Han Berger in het eerste elftal van AZ. Na drie seizoenen AZ vertrok hij naar Vitesse waar hij in twee seizoenen 35 wedstrijden speelde en hierin drie doelpunten scoorde. Bij Vitesse kon de aanvaller geen vuist maken waarop hij opnieuw een transfer maakte.

In 1991 tekende hij namelijk bij MVV uit Maastricht waar hij direct basisspeler werd. Zijn eerste seizoen in Maastricht werd ook meteen zijn beste: mede door de 11 doelpunten van Visser (uit 34 wedstrijden) werd MVV knap 7e in de Eredivisie en werd het elftal uitgeroepen tot het beste team in het seizoen 1991-1992. Visser zou tot en met het seizoen 1994-1995 bij MVV onder contract staan.

Dat laatste seizoen degradeerde de club echter uit de Eredivisie en omdat de aanvaller in de hoogste Nederlandse competitie wilde blijven spelen koos hij ervoor te vertrekken. Hij tekende bij FC Utrecht waar hij de opvolger van de vertrokken Edwin Gorter moest worden.

Visser speelde in zijn eerste jaar bij FC Utrecht een prima seizoen met 6 doelpunten uit 34 wedstrijden. In het tweede seizoen 1996-1997 ging het met de club minder. FC Utrecht ontliep aan het einde van dat seizoen ternauwernood de nacompetitie. Doordat Hans Visser op cruciale momenten dat seizoen enkele doelpunten scoorde mag gezegd worden dat de aanvaller een groot aandeel had in het lijfsbehoud dat seizoen. Zo schoot hij op 5 mei 1996, in de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht, met een 1-1 tussenstand, in de 88e minuut een voorzet van Jorg Smeets in de rechterhoek achter de kansloze FC Twente-doelman Sander Westerveld en werd de nacompetitie ontlopen.

Tegenwoordig is hij assistent trainer bij Roda JC.

Bekijk op Youtube

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht