Voorbeschouwing Since70: Harald Wapenaar

Voorbeschouwing Since70: Harald Wapenaar

Harald werd onder meer bekend vanwege zijn blonde, uitbundige haardracht. De in Vlaardingen geboren goalie startte zijn profcarrière bij Feyenoord, maar vertrok hier zonder gespeelde wedstrijden.
Via RBC Roosendaal en Helmond Sport tekende hij in 1997 een contract bij FC Utrecht. Na één seizoen in de Domstad ruilde hij Nederland in voor Italië, waar hij ging spelen voor Udinese.
Met slechts twee competitiewedstrijden in de benen keerde Wapenaar na een jaar alweer terug bij FC Utrecht. In zijn tweede periode als speler van FC groeide Wapenaar uit tot een ware publiekslieveling. In 2003 pakte hij samen met zijn ploeg de KNVB-beker. In de finale werd Feyenoord, zijn voormalig werkgever, met maar liefst 4-1 verslagen. Wapenaar was de aanvoerder en mocht in De Kuip de beker als eerste de lucht inhouden.

Na zijn succesperiode bij FC Utrecht koos Wapenaar opnieuw voor een buitenlands avontuur. Het Engelse Portsmouth trok de doelverdediger aan. Evenals in Italië weet Wapenaar ook in Engeland niet te imponeren en komt hij in de Zuid-Engelse havenstad niet verder dat vijf duels in anderhalf seizoen. 

Hierna keept Wapenaar nog twee seizoenen voor Vitesse en drie voor Sparta Rotterdam. In Rotterdam sloot hij vervolgens zijn carrière af. Na zijn actieve loopbaan werd Wapenaar keeperstrainer bij onder meer FC Volendam en het Belgische Lierse SK.

Overigens werd in 2001 bij een dopingcontrole de stof efedrine aangetroffen. Harald verklaarde dat hij via een hoestdrank deze had binnen gekregen. De commisie achtte dit aannemelijk, maar vond wel dat hij beter had moeten weten. Aanvankelijk werdt Wapenaar voor 12 duels geschorst, maar de club ging in hoger beroep en de schorsing werd teruggebracht naar 4 duels.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht