Voorbeschouwing Since70: Henk Wery

Henk Wery, geboren op 10 juni 1943 te Amersfoort, leerde het spelletje bij de Amersfoortse Boys. Al op jonge leeftijd maakte de aanvaller de overstap naar de jeugd van de Amersfoortse voetbalvereniging HVC. Voor deze club wist hij in het seizoen 1960/1961 zijn debuut te maken in het betaalde voetbal.


Wery

De talentvolle Wery maakte in 1962 de overstap naar DWS. Ook hier zou hij uiteindelijk maar 2 seizoen spelen. Maar in deze 2 seizoenen haalde hij de nodige successen. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen van de eerste divisie om vervolgens een jaar later landskampioen te worden als promovendus op het hoogste niveau van Nederland.

Aan het einde van zijn 2e seizoen bij DWS vertrok hij naar DOS. Voor de Utrechts volksclub zou hij in 4 jaar tijd 127 wedstrijden spelen waarin hij 52x wist te scoren. Als speler van DOS wist hij zich in de kijker te spelen bij het Nederlands Elftal. In 1967 haalde voormalig bondscoach Georg Keßler hem bij de selectie. Wery debuteerde succesvol met 2 doelpunten tegen de Sovjet-Unie.

Vanaf het seizoen 1968/1969 zou Wery de clubkleuren van Feyenoord dragen. Hier was hij in totaal 6 seizoenen actief. Deze 6 seizoenen waren verre weg de meest succesvolle jaren uit zijn carrière. 173 wedstrijden speelde hij waarin hij 49x het net wist te vinden. Nationaal werd hij 3x landskampioen en won hij 1x de KNVB Beker. Europees boekte hij succes door het winnen van de Europacup I, UEFA Cup en 2x de Intertoto Cup. Na in 1970 de Europacup I gewonnen te hebben wist Feyenoord dat seizoen ook beslag te leggen op de Wereldbeker.

In de zomer van 1974 keerde Wery terug naar Utrecht waar hij voor, de sinds 1970 zijnde fusieclub (DOS, Velox & Elinkwijk), FC Utrecht zou gaan spelen. Na 2 seizoenen, 52 wedstrijden en 11 doelpunten, zette Wery een punt achter zijn spelers carrière.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht