Voorbeschouwing Since70: Igor Gluscevic

De in Montenegro in maart 1974 geboren Igor Gluscevic maakte zijn eerste profminuten in de Meridian Superliga van Joegoslavië voor Vojvodina Novi Sad. In de seizoenen 1994-1995 en 1995-1996 stond hij hier onder contract. Hij speelde 46 wedstrijden waarin hij 7 keer scoorde.


Igor

Na 2 seizoenen vertrok hij naar het Spaanse CF Extremadura. Ook hier zou hij maar 2 seizoenen onder contract staan. Hier was hij vooral zijn tweede seizoen erg succesvol. In de 39 wedstrijden die hij toen speelde scoorde de spits 24 maal. Dit was wel in de Segunda División A aangezien Extremadura het seizoen ervoor degradeerde uit de Primera División.

In de zomer van 1998 maakte hij de transfer naar Sevilla. Langer dan een jaar zou hij hier echter niet spelen. Het Griekse Aris Saloniki zou namelijk zijn volgende halte zijn. Maar ook hier zou hij na een seizoen, 30 wedstrijden en 8 doelpunten, de deur achter zich dicht trekken.

Igor verhuisde naar Nederland waar hij terecht kwam bij FC Utrecht. Hier zou hij in 3 seizoenen tijd een succesvolle periode tegemoet gaan. Zeker in zijn eerste 2 seizoenen was hij uiterst productief met respectievelijk 19 doelpunten in 30 wedstrijden en 14 doelpunten in 32 wedstrijden. Zijn 3e seizoen was met 6 doelpunten in 22 wedstrijden iets minder succesvol. Toch maakte hij in 2003 2 hele belangrijke doelpunten die hem, en FC Utrecht, een fraaie prijs opleverde: De KNVB-Beker werd dat jaar gewonnen ten kostte van Feyenoord.

Na het bekersucces besloot Gluscevic te vertrekken bij FC Utrecht. Hij ging naar Sparta Praag, waar hij een moeizaam jaar kende. Slechts driemaal scoorde hij. Hij speelde ook maar achttien wedstrijden.

Vitesse haalde de sluwe spits weer terug naar Nederland. Echter was de scherpte er bij Igor inmiddels wel af. In 2 seizoenen waarin hij 36 wedstrijden speelde scoorde hij 6 maal.

In 2006 probeerde hij zijn succes nog te beproeven in China. Maar een succes zou het nooit worden. Na 7 wedstrijden en 1 doelpunt werd de spits verhuurd aan Heracles Almelo. Hier wist hij in een half seizoen 4 keer het net te vinden. Na zijn huur periode contracteerde Heracles hem voor 1 seizoen. Igor moest het aanspeelpunt worden in de aanval. Met 3 doelpunten in 26 wedstrijden werd dit ook niet echt een succes. Na het seizoen 2007-2008 kreeg hij geen contractverlenging aangeboden, waarna hij op 22 juli 2008 zijn actieve loopbaan besloot te beëindigen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht