Voorbeschouwing Since70: Jan van Halst

Ook voor de wedstrijd tegen de club uit Abcoude Noord schreven wij een stukje over een persoon die iets voor beide clubs heeft betekend.


Van Halst

Van Halst begon zijn voetbalcarrière bij Jonathan, in Zeist. Daar werd hij opgemerkt door FC Utrecht, waarvoor hij in het seizoen 1988/1989 zijn debuut maakte. Hij kwam dat seizoen tot negen optredens in de Domstad. Het jaar erop vertrok van Halst uit Utrecht en ging hij spelen voor FC Wageningen. ...Op de Wageningse Berg kwam hij in zijn eerste jaar tot dertig optredens en twee doelpunten.

In 1990 vertrok Van Halst naar het Diekman om te spelen bij FC Twente. In Enschede zou hij een uitstekende periode beleven, met onder meer spelers als Prince Polley, Edwin Vurens, Ronald de Boer en natuurlijk Clemens Zwijnenberg. In Enschede werd Van Halst een echte cultheld. Als middenvelder zat hij overal bovenop. Hij voerde het elftal aan en ging voorop in de strijd. Met de Tukkers werd in de jaren ’90 regelmatig Europees voetbal gespeeld en eindigde de ploeg steevast hoog in de subtop.

In 1999 vertrok de middenvelder naar Ajax. Door de hevige concurrentie speelde hij niet altijd in Amsterdam, maar zorgde wel voor het gif dat nodig was met de lichtvoetige en in die tijd flegmatieke spelers als Rafaël van der Vaart, Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic. Hij had dan ook een behoorlijk aandeel in het kampioenschap en de beker die gewonnen werden in 2002.

In 2002 vertrok Jan van Halst voor zijn laatste avontuur naar Arnhem. Hij tekende een contract bij Vitesse en sloot daar na dertien wedstrijden zijn actieve loopbaan af. Na zijn carrière werd de onvervalste kuitenbijter onder meer manager algemene zaken bij FC Twente.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht