Voorbeschouwing Since70: Jan van Staa

Aanstaande zondag speelt FC Utrecht thuis tegen Heracles Almelo. Since70 kijkt rondom een wedstrijd graag terug in het roemrijke verleden van FC Utrecht en ziet dan dat er diverse spelers voor beide clubs hebben gespeeld: Elroy Asmus, Rob Alflen, Stefaan Tanghe, Igor Gluscevic, Jan Wuytens… En op dit moment spelen Jeff Hardeveld en Chris Peterson nog voor de club uit Almelo. Wij richten ons echter op een andere oud-speler.


janvstaa

Jan van Staa, sinds kort actief als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles, kwam in zijn jeugd uit voor DOS en Velox en maakte onder Han Berger de stap naar FC Utrecht waar hij in 1974 zijn debuut maakte. Van Staa zou uitgroeien tot een uitstekende speler en werd zelfs aanvoerder van de club. In 1981 vertrok hij naar Heracles om daar in 1988 zijn actieve loopbaan af te sluiten. Overigens woont Van Staa nog steeds in Almelo.

Na zijn periode als speler werd Van Staa trainer van diverse clubs waaronder FC Twente. Eerder dit jaar was Jan van Staa te gast op de Bunnikside in het kader van het project Since70.

Wij wensen Jan veel succes bij Go Ahead Eagles en wijzen jullie graag op het interview met dit Utrechtse icoon in de Forza die een dezer dagen verschijnt.

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht