Voorbeschouwing Since70: John de Jong

John de Jong  die tussen 1995 en 2008 speelde voor ADO Den Haag, FC Utrecht, PSV en sc Heerenveen, kreeg in zijn carriere veel te maken met blessures. Toen hij 30 was moest hij daardoor vroegtijdig stoppen.


De Jong 1

De Jong begon als een jonge Hagenaar met voetballen bij VV Wilhelmus. Al snel vertrok hij naar de jeugdopleiding van toen nog FC Den Haag geheten. In het seizoen 1995/1996 maakte De Jong zijn debuut bij ADO. Hij werd meteen basisspeler in zijn eerste seizoen en speelde 30 wedstrijden in het eerste elftal. Ook de jaren daarna bleek hij van grote waarde te zijn. In zijn derde en laatste seizoen beleefde hij zijn beste seizoen in Den Haag. Hij scoorde in de eerste helft van het seizoen in 15 wedstrijden negen doelpunten.

FC Utrecht speelde hierin de winterstop op in en haalde hem meteen naar de Domstad. Hij speelde in Utrecht drie seizoenen waarin hij ook op dat niveau liet zien goed mee te kunnen. Inzet, goeie passing en regelmatig een goal waren zijn echte kwaliteiten.
In maart 2000 meldde PSV zich in Utrecht om over een overgang naar Eindhoven te praten. FC Utrecht was positief over een eventuele transfer en opende de onderhandelingen.

De Jong tekende uiteindelijk een contract voor vijf jaar. Naar verluidt was met de overgang ongeveer 9,5 miljoen gulden gemoeid. In zijn eerste seizoen bij PSV was De Jong meer bankzitter dan basisspeler. Toch kwam hij tot een behoorlijk aantal wedstrijden, mede door vele invalbeurten. Omdat het tweede seizoen ook hetzelfde er uit leek te gaan zien, werd besloten De Jong een seizoen te verhuren aan sc Heerenveen. Daar bloeide hij helemaal op en leek De Jong klaar te zijn voor een plek in de basiself van PSV. In het seizoen 2003/2004 kwam hij dan ook veelvuldig aan spelen toe. Helaas kreeg de Jong steeds meer met blessures te maken waardoor hij eigenlijk nooit echt doorbrak bij PSV. 

Sinds oktober is hij technisch manager bij de Eindhovenaren.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht