Voorbeschouwing Since70: Joost Broerse

Broerse debuteerde in het seizoen 1997/1998 voor FC Groningen, dat in dat seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Sinds 1998 was hij basisspeler in het Stadion Oosterpark, waar hij in het seizoen 1999/2000 via de nacompetitie met Groningen promoveerde. Al op zijn 23e droeg hij de aanvoerdersband. In 2003 vertrok de middenvelder naar FC Utrecht, alwaar hij in zijn eerste seizoen 29 wedstrijden speelde. Bij FC Utrecht speelde Broerse 90 minuten mee in de gewonnen bekerfinale tegen FC Twente. Ook was hij basisspeler in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax die FC Utrecht als eerste club wist te winnen buiten de traditionele top 3 in Nederland. Na de dood van David di Tommaso in 2005 nam Broerse zijn positie in de verdediging over.


Broerse

Zijn verdere carrière voer hij langs Cyprus, Kralingen om vervolgens zijn carrière af te sluiten bij de tegenstander van vandaag; PEC Zwolle. 

In 2015 werd bekend dat hij de keuze had gemaakt om commercieel directeur te worden bij die club. Na 3 jaar besluit hij om het in te laten voor wat het is in Zwolle en werd bekend dat hij per 1 september aan de gang gaat voor ons cluppie.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht