Voorbeschouwing Since70: Karim Touzani

Voorbeschouwing Since70: Karim Touzani

Ook voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam schreven wij een stukje over een speler die voor beide clubs gespeeld heeft. Wij kwamen uit bij Karim Touzani.


38520321446_b06ef146a9_b

In de jeugd speelde hij bij RKSV DCG, Ajax voor hij zijn debuut in het profvoetbal maakte bij FC Utrecht. Daar leek hij een mooie toekomst te hebben tot hij op de training van 29 november 2002 na een botsing met Dirk Kuijt een dubbele beenbreuk opliep. Hoewel daar normaal gesproken een half jaar revalidatie voor staat, zou hij door een experimentele operatie pas op 26-1-2004 zijn rentree maken.
In deze wedstrijd tegen Feyenoord kreeg hij na een schwalbe van Danko Lazovi? echter meteen de rode kaart. Door alle rampspoed heeft hij zijn niveau niet meer kunnen halen en besloot hij een nieuwe start te maken en wel bij FC Twente.

Na 2 seizoenen stapte hij over naar de Scottish Premier League om te gaan spelen voor Aberdeen FC. Daarna volgende nog 3 jaren bij Sparta Rotterdam, waarna hij besloot zijn carrière te beëindigen.

Hij heeft als verdediger niet veel gescoord, maar opmerkelijk genoeg heeft hij zijn eerste doelpunt bij zowel FC Utrecht (tevens zijn enige) als FC Twente gescoord tegen de club, waar hij zijn jeugdopleiding genoot, namelijk Ajax.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht