Voorbeschouwing Since70: Koffie met Van Loen

Het kan verkeren. Nog niet zo lang geleden dronk ik met John van Loen een kop koffie in een hip café in Nieuwegein. Reden van onze afspraak was een interview dat ik maakte voor het Voetbaljournaal, editie Lekstroom. Door hoofdredacteur Rob Zomer was ik gevraagd het interview te maken en Van Loen vooral te vragen naar zijn ambities als hoofd jeugdopleidingen bij VVIJ. De oud-speler van FC Utrecht nam de tijd voor zijn verhaal en was de vriendelijkheid zelve. Hij had, tijdens zijn ervaringen in het buitenland een visie op jeugdopleidingen ontwikkeld en stond nu te popelen om dit gedachtegoed op Nederlandse talenten over te (laten) brengen. Natuurlijk kwam ook de FC even ter sprake, evenals het vervelende vertrek dat de oud-spits overkwam toen Frans van Seumeren besloot schoon schip te maken. Volgens Van Loen had hij daar toentertijd moeite mee gehad, maar na een goed gesprek met de clubeigenaar was de kou uit de lucht. FC Utrecht beschouwt hij nog steeds als een mooie club.


vloen1

Een andere club waar John van Loen voor heeft gespeeld is Roda JC, de tegenstander van komend weekend. Van Loen speelde voor de club uit Kerkrade 56 wedstrijden waarin hij 25 doelpunten maakte. Dat bleek genoeg om de topclub Anderlecht te overtuigen. Later, na avonturen en successen bij Ajax, Feyenoord en het Japanse Hiroshima, keerde Van Loen terug bij de FC om daar voor een zeer laag salaris in de spits te komen spelen. Na een afscheidswedstrijd tegen Borussia Dortmund in 1998 sloot de matchwinner van de bekerfinale van 1985 zijn loopbaan af op Cyprus.

Inmiddels is John van Loen hoofdtrainer van SVL uit Langbroek. Een functie die, volgens het bestuur van VVIJ, niet te combineren valt met de eerder genoemde functie in IJsselstein. En dus is John van Loen, enkele maanden na onze kop koffie, alweer weg bij VVIJ. Maar hij blijft voor eeuwig verbonden aan FC Utrecht.

Namens Since70,

Danny van der Linden

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht