Voorbeschouwing Since70: Leen van Steensel

Ook voor de wedstrijd van a.s zondagmiddag schreven wij een stukje over een speler die ook voor de tegenstander speelde. Wij kwamen uit bij van Steensel.




In de jeugd speelde hij voor Moordrecht en Be Fair voor hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht kwam. Op 20 november 2003 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor FC Utrecht. Op 5 januari 2007 maakte FC Utrecht bekend dat hij op huurbasis de rest van het seizoen voor FC Carl Zeiss Jena ging voetballen. Er werd een optie tot koop opgenomen in het contract, maar de Duitsers verkozen geen gebruik te maken van die optie.

In mei 2007 werd Van Steensel als nieuwe aankoop van Excelsior gepresenteerd. Hij tekende daar in eerste instantie tot 2009, maar dit contract werd verlengd en hij speelde er in seizoen 2010/2011 nog steeds. In het seizoen 2011/2012 speelde van Steensel gedurende een paar wedstrijden in de spits, wat ervoor zorgde dat hij een cultheld werd. Hij scoorde dat seizoen twee keer, waaronder met een lobje tegen De Graafschap. Na de degradatie van zijn club SBV Excelsior besloten beide partijen geen nieuwe overeenkomst en ging hij als amateur aan de slag bij Capelle waar hij tot 2013 voor uitkwam. Eind 2013 hing hij zijn schoenen aan de wilgen, wegens een hernia.

Tevens is hij actief als voetbaltrainer bij amateurverenigingen, in het seizoen 2014/2015 zal hij het eerste van Floreant onder zijn hoede hebben. Vanaf het seizoen 2016/17 is hij assistent-trainer van Alex Pastoor bij Sparta Rotterdam.

In 2014 werd bekend dat er op 23 mei 2014 een afscheidswedstrijd voor van Steensel plaatsvindt op Woudestein, georganiseerd door tal van (oud)-medespelers.

Bron: Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht