Voorbeschouwing Since70: Loïc Loval

Via Besançon en Valenciennes FC kwam de Fransman in België terecht, waar hij een proefwedstrijd speelde voor Cercle Brugge. Hij kon een contract tekenen, maar John van den Brom, destijds scout van De Graafschap, adviseerde hem het niet te doen en naar Nederland te komen. Zo kwam de aanvaller in 2003 naar Doetinchem. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 25 wedstrijden en promoveerde hij met de club via de nacompetitie naar de Eredivisie. Na nog eens negentien wedstrijden vertrok de Fransman in 2005 naar Go Ahead Eagles.


LoicLoval

In zijn eerste seizoen in Deventer werd de aanvaller clubtopscorer. Op 27 januari 2007 tekende hij een contract bij FC Utrecht, oorspronkelijk als middenvelder. Aangezien de club een spitsenprobleem had, kwam hij al gauw in de voorhoede terecht. De aanvaller tekende een nieuw contract tot 2011. Hij verruilde in augustus 2010 FC Utrecht voor Vannes OC, omdat hij vanwege  privé-omstandigheden terug wilde naar zijn geboorteland. Hierna kwam hij uit voor FC Mulhouse en US Orléans. Loval beëindigde zijn loopbaan bij US Fleury-Mérogis.

In mei 2007 werd Loval geselecteerd voor het nationale elftal voor de CONCACAF Gold Cupin Amerika. Hij speelde daar samen met toenmalig FC Utrecht-ploeggenoot Franck Grandel.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht