Voorbeschouwing Since70: met Han Berger Europa in

De mannen van onze club gaan de wei weer in, dat betekent dat wij weer onze best gaan doen om jullie weer te voorzien van een voorbeschouwing gericht op het verleden. Wij trappen af met Han Berger die voor zowel FC Utrecht als AZ Alkmaar actief is geweest.


Berger

Als speler van Velox, een van de voorlopers van het huidige FC Utrecht, liep hij op jonge leeftijd een ernstige knieblessure op waardoor hij werd afgekeurd als speler. FC Utrecht-trainer Bert Jacobs stelde zijn voormalige Velox-pupil en CIOS-student vervolgens op 22-jarige leeftijd aan als jeugd- en assistent-trainer bij de kersverse fusieclub in de Domstad. Zo nam Berger o.a Jan Van Staa mee naar een jeugdteam van FC Utrecht.

Toen in januari 1976 Jacobs' opvolger Jan Rab op non-actief werd gesteld, werd Berger op 25-jarige leeftijd aangesteld als hoofdtrainer van FC Utrecht. Op twee na waren alle spelers op dat moment ouder dan hij.

In totaal zat Berger 637 keer als hoofdtrainer op de bank bij een Eredivisiewedstrijd, het op een na hoogste aantal in de geschiedenis van de eredivisie (bron: Infostrada). Hij was vooral succesvol bij FC Utrecht (derde in 1981) en FC Groningen (vierde in 1986) met een aantal spectaculaire UEFA-cupdeelnames van beide clubs als gevolg.

In 1986 zwaaide hij de scepter in Alkmaar van juni tot december als hoofdtrainer, hij volgde toentertijd Frits Soetekouw op die fungeerde als ad-interim.

Berger was als technisch directeur werkzaam bij FC Utrecht (2000-2003) en De Graafschap(2005-2008). Van januari 2009 tot en met juni 2014 was hij technisch directeur van de Australische voetbalbond. Berger werd daarna technisch adviseur van Sydney FC, waar hij in juni 2016 technisch directeur werd.

Zijn zoon Ruud Berger was ook nog enige tijd actief als speler van onze club. 
Berger debuteerde in het seizoen 1998/99 voor FC Utrecht. Hij speelde daar tot en met de winterstop van 2001/02.

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht