Voorbeschouwing Since70: Mitchell van der Gaag

Mitchell van der Gaag begon met voetballen bij SC Brummen alvorens hij de overstap maakte naar de jeugd van De Graafschap. In 1986, toen van der Gaag inmiddels 15 jaar was, maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van PSV. Voor de club uit de lichtstad tekende hij in 1988 zijn eerste profcontract. Het eerste seizoen had hij nog weinig successen. In geen enkele wedstrijd kwam hij namelijk in actie.


Mitchell van der Gaag

Om ervaring op te doen besloot PSV hem te verhuren. Eerst een seizoen aan NEC (10 wedstrijden en 2 goals) en vervolgens twee seizoenen aan Sparta Rotterdam (55 wedstrijden en 4 goals). In deze periode wist hij zich in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal onder 21. Echter zou hij niet meer dan 4 interlands spelen.
In 1992 keerde hij terug bij PSV. Hier zou hij nog 2,5 seizoen spelen. Maar ook heel succesvol was dit ook niet te noemen. Mede door een zware blessure wist hij slechts 44 wedstrijden op het strijdtoneel te verschijnen. Hierin scoorde van der Gaag 4 keer.

Het uitzicht voor van der Gaag was niet rooskleurig. Om die reden vertrok hij in de winterstop van het seizoen 1994-1995 naar het Schotse Motherwell FC. In de 2,5 seizoen dat hij daar onder contract stond speelde hij 42 wedstrijden waarin hij 8 keer scoorde.

In 1997 keerde Mitchell terug naar Nederland waar hij voor FC Utrecht kwam te spelen. 4 seizoenen stond hij onder contract bij de Domstedelingen waarin hij net niet de 100 wedstrijden wist te halen. Totaal zou hij 99 wedstrijden spelen en daarin wist hij 11 keer te scoren.

In seizoen 2001-2002 verkaste hij naar het Portugese eiland Madeira om bij Maritimo Funchal te gaan spelen. Hier kende hij, als eerste Nederlandse speler daar ooit, een succesvolle periode. Hij zou totaal 154 wedstrijden spelen en daarin 18 keer het publiek laten juichen.

In 2006 besloot hij nog een avontuur aan te gaan en vertrok naar Al Nassr in Saudi Arabië. Heel succesvol zal hij hier niet op terug kijken. Na 3 maanden onder contract te hebben gestaan, 0 officiële wedstrijden te hebben gespeeld, werd hij samen met zijn toenmalige trainer Artur Jorge verantwoordelijk gehouden voor de slechte voorbereiding van het team. Toen hij vervolgens ook nog geblesseerd raakte besloot hij om zijn profcarrière stop te zetten.

Inmiddels is van der Gaag al 12 jaar trainer. Via de reserves en hoofdmacht van Maritimo Funchal, Belenses, Ermis Aradippou, FC Eindhoven enExcelsior Rotterdam zit hij sinds begin dit seizoen op de bank bij NAC Breda. Hier is hij nog niet heel succesvol. Momenteel bezetten zij de 18e plaats met 3 punten uit 7 optredens.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht