Voorbeschouwing Since70: Ricky van Wolfswinkel

Ook voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen Vitesse lichten wij er even één speler uit die voor beide clubs gespeeld heeft. Deze keer kwamen wij uit bij Ricky van Wolfswinkel.


ErikWillaarts

Van Wolfswinkel begon met voetballen bij de F-pupillen van VV Woudenberg. In 1999 werd hij opgenomen in de Vitesse Voetbal Academie. Bij de A-junioren van de club uit Arnhem werd hij in zijn eerste seizoen topscorer van de landelijke eerste divisies.

Van Wolfswinkel verhuisde met ingang van het seizoen 2009/2010 naar FC Utrecht, waar hij voor vier jaar tekende. In zijn eerste competitiewedstrijd voor de club tegen RKC Waalwijk scoorde hij na drie minuten zijn eerste goal, wat ook de winnende bleek. Later in het seizoen belandde hij af en toe op de bank, maar aan het eind van het seizoen vocht hij zich terug in de basis. Met vier goals in de Play-offs om Europees voetbal, zorgde hij er mede voor dat Utrecht het volgende seizoen mocht deelnemen aan de play-offs voor de Europa League.

In het seizoen 2010/2011 scoorde het neefje van Erik Willaarts in de eerste zes duels van de Europa League zes doelpunten. Hiermee kroonde hij zichzelf tot FC Utrechts topscorer aller tijden in Europa. Hij scoorde onder meer drie keer in een 4-0-overwinning tegen Celtic.

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht