Voorbeschouwing Since70: Rob de Wit

Aanstaande zondag spelen wij tegen onze “vrienden” uit Abcoude-Noord en uiteraard hebben wij ook voor deze wedstrijd een voorbeschouwing geschreven en lichten wij Rob de Wit uit.


rob-de-wit2.large

In het seizoen 1982-1983 debuteerde De Wit in de hoofdmacht van FC Utrecht. Na twee seizoenen (42 wedstrijden, 7 doelpunten) in de Domstad vertrok hij juli 1984 naar Ajax als opvolger van de naar Manchester United vertrekkende Jesper Olsen. Bij Ajax groeide de talentvolle linksbuiten al snel uit tot publiekslieveling en hij speelde bijna alle wedstrijden. Op 1 mei 1985, nog in zijn eerste seizoen bij Ajax, debuteerde hij voor het Nederlands Elftal. Op 14 mei van datzelfde jaar maakte hij in Hongarije het beslissende doelpunt tegen de Hongaren (0-1 zege), waardoor Nederland als tweede eindigde in de voorronde van het WK 1986 en een play-off tegen België afdwong. In totaal speelde Rob 8 maal voor het Nederlands elftal waarin 3 keer het net liet bollen.

Aan zijn carrière kwam in de zomer van 1986 een abrupt eind door een hersenbloeding op vakantie in Spanje. Het leek eerst mee te vallen; zijn medespelers van Ajax stuurden hem zelfs een kaart met de tekst: we wisten niet dat je hersens had. Na een onsuccesvolle behandeling in Zweden zou echter blijken dat De Wit nooit meer betaald voetbal zou kunnen spelen. In vier seizoenen voetbal op het hoogste niveau speelde hij in totaal 103 wedstrijden, waarin hij 23 maal scoorde.

Hierna was hij nog actief als scout voor FC Utrecht en puntengever voor De Telegraaf. In zowel 1993 als 2005 kreeg De Wit nogmaals een hersenbloeding.

Tegenwoordig is Rob de Wit onder meer actief als dammer bij NDG Nieuwegein.

RTV Utrecht maakte in april een documentaire over Rob de Wit.


Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht