Voorbeschouwing Since70: Rob van Dijk

Voorbeschouwing Since70: Rob van Dijk

In onze voorbeschouwing pikken wij er altijd een speler uit die voor beide clubs heeft gespeeld. Deze doelman heeft namelijk ook gekeept voor SC Heerenveen.
Hij was in het verleden onder meer reservekeeper bij PSV en Feyenoord en was lange tijd eerste doelman bij RKC Waalwijk. In het seizoen 2006/07 raakte hij zijn plaats onder de Waalwijkse lat kwijt, in de winterstop verruilde hij RKC Waalwijk voor SC Heerenveen; hier was hij tweede doelman achter Brian Vandenbussche.

Vanaf 1 september 2008 is hij de vervanger van Sherif Ekramy bij Feyenoord, waar hij met zijn voormalige trainer Gertjan Verbeek werd herenigd. Op 28 september 2008, tijdens de wedstrijd FC Groningen-Feyenoord, verving Van Dijk in de 70e minuut Henk Timmer, die geblesseerd het veld moest verlaten. Op 2 oktober 2008 maakte Van Dijk zelfs zijn Europese debuut. Hij deed dat in de gewonnen UEFA Cup-wedstrijd tegen het Zweedse Kalmar FF. Door deze overwinning plaatste Feyenoord zich voor de groepsfase van de UEFA Cup.

Op 2 augustus 2009, de eerste speelronde van het seizoen 2009/2010 tijdens de wedstrijd Feyenoord-NEC, verving Van Dijk op 40-jarige leeftijd in de 46e minuut keeper Darley die te geblesseerd was om de gehele tweede helft nog te keepen. De duels daarna verdedigde hij vanaf het eerste fluitsignaal het doel. Hij is nu de oudste speler die ooit voor Feyenoord speelde.

Op 9 augustus 2011 is Rob van Dijk medisch gekeurd als nieuwe doelman van FC Utrecht. Van Dijk krijgt de rol van nestor achter de twee jonge keepers Junior Fernandez en Erik Cummins. FC Utrecht contracteerde Van Dijk voor één seizoen. Hij speelde dit seizoen achttien duels, waarmee hij de oudste speler was van de Eredivisie.

Vanaf het seizoen 2012/13 is Van Dijk keeperstrainer bij Excelsior, waar hij op 26 juli 2016 werd opgevolgd door Ronald Graafland.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht