Voorbeschouwing Since70: Robert Roest

Elke wedstrijd probeert Since70 voor te beschouwen aan de hand van een speler die voor beide teams uitgekomen is.

In de voorbeschouwing van deze week staat Robert Roest centraal.


Roest

Robert Roest, geboren op 30 oktober 1969 te Soest, begint op 7 jarige leeftijd zijn voetbalcarrière bij de amateurs van SO Soest. In 1987 als Robert inmiddels 18 jaar is weet hij zich in de kijker te spelen van FC Utrecht. De club uit de Domstad weet hem vast te leggen en daarmee maakt hij de stap naar hun jeugdopleiding.

Zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij op zijn negentiende verjaardag. Die dag werd Ajax in een thuiswedstrijd op 1-1 gehouden. Roest startte deze wedstrijd in de basisopstelling en wist na 6 minuten al zijn eerste gele kaart te pakken.
Roest speelde in zijn eerste periode bij FC Utrecht, tussen 1988 en 1994, in totaal 159 wedstrijden waarin hij 13 keer het net wist te laten bollen.

Na 6 seizoenen ging Robert het buitenlandse avontuur aan. De Belgische club SK Beveren wist de verdediger vast te leggen. Ondanks dat hij kon spreken van een persoonlijk goed seizoen (30 optredens en 1 doelpunt) keer hij een seizoen later alweer terug op de Nederlandse velden. Fortuna Sittard werd in 1995 zijn nieuwe werkgever. Net als bij zijn eerste periode in Utrecht bleef hij bij de club uit Limburg 6 jaar actief waarin hij bijna alle wedstrijden aan spelen toe kwam. In zijn 187 duels voor de Fortunezen wist hij 15 keer te scoren.

In 2001 keerde hij nog voor 2 seizoenen terug bij FC Utrecht alvorens hij naar AGOVV vertrok. Bij die club uit Apeldoorn beëindigde hij in 2006 zijn profcarrière.
Na afloop van zijn spelersloopbaan besloot Roest om de trainers opleiding te gaan volgen waarin hij zijn TC3 en TC2 diploma wist te behalen.

In 2007 bood FC Utrecht, de club waar hij zijn profcarrière begon, hem een contract aan om als jeugdtrainer aan de slag te gaan. Toen in 2008 de assistenten van Willem van Hanegem ontslagen werden werd Roest aangesteld als 2e assistent trainer achter Ton du Chatinier. Hij promoveerde in december 2008 nog naar assistent trainer aangezien van Hanegem werd ontslagen en du Chatinier de nieuwe hoofdtrainer werd. Vanaf begin seizoen 2009-2010 is Roest weer in de jeugdopleiding van de FC aan de gang gegaan.

In juli 2014 werd hij aangesteld als hoofdjeugdopleidingen en hoofdtrainer van VV De Meern. Momenteel is hij de eindverantwoordelijke bij de 2e klasser VV Almkerk.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht