Voorbeschouwing Since70: Ruud Boymans

Voor de wedstrijd van woensdagavond tegen VVV (mocht deze wel doorgang vinden uiteraard) schreven wij ook een stukje over een speler die voor beide teams heeft gespeeld, wij kwamen uit bij Ruud Boymans.
Boymans voetbalde in de jeugd van VV Born tot hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Hiervoor maakte hij op 7 december 2007 zijn debuut in het betaald voetbal, tijdens een wedstrijd tegen RBC Roosendaal, in de Eerste divisie. Hij tekende in december 2008 een contract voor drie seizoenen bij VVV-Venlo, dat een half jaar later inging. Hiervoor maakte hij in 2009 zijn debuut in de Eredivisie.

Boymans wist zich met VVV twee jaar op rij te behouden op het hoogste niveau, waarvan één keer via de play-offs in 2011. Hij tekende in juni 2011 vervolgens een vierjarig contract bij AZ, de nummer vier van het voorgaande seizoen. Hier kwam hij minder uit de verf. Hij speelde in anderhalf jaar elf competitiewedstrijden en werd op 27 januari 2013 tot het einde van het seizoen verhuurd aan N.E.C.. Tijdens een met 2-1 gewonnen Gelderse derby tegen Vitesse kwam Boymans in de 67e minuut in het veld en maakte hij zijn debuut voor NEC. Zeven minuten later maakte hij de winnende treffer. AZ verhuurde Boymans tijdens het seizoen 2013/14 aan Willem II, waarmee hij kampioen werd in de Eerste divisie. Hij werd ook uitgeroepen tot speler van het seizoen hiervan.

Boymans tekende op 17 juni 2014 voor vier jaar bij FC Utrecht.In zijn eerste negen wedstrijden voor de club scoorde hij negen keer. Hij liep in december 2014 tijdens een wedstrijd thuis tegen Heracles Almelo een blessure aan zijn enkel op na een tikje van tegenstander Mike te Wierik. De verwachting was dat Boymans na drie tot vier maanden weer terug zou zijn, maar hij kende terugslag na terugslag. In mei 2015 werd hij geopereerd. Hij maakte op 7 december 2015 zijn rentree, in een competitiewedstrijd met Jong Utrecht tegen Jong Volendam. Boymans speelde dat seizoen nog vijftien competitiewedstrijden en eindigde zijn tijd bij FC Utrecht met twintig doelpunten in 24 competitiewedstrijden.

Boymans tekende in juni 2016 een contract tot medio 2019 bij Al-Shabab, in de Verenigde Arabische Emiraten. Hier kwam hij te spelen onder zijn landgenoot Fred Rutten, die een maand eerder als coach was aangesteld.

Wist je dat Bunnikside in april 2016 een hardstyle-nummer heeft gemaakt in samenwerking met Ruud? Beluister het hier; https://www.youtube.com/watch?v=ELjCt28-RTA

Ook Ruud hopen wij eens op de tribune te mogen ontvangen.

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht