Voorbeschouwing Since70: Van Anfield naar De Koel

Als je vraagt naar de opstelling van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen Liverpool in 2010, zal de gemiddelde supporter met namen komen van Michel Vorm, Ricky van Wolfswinkel, Dries Mertens, Sander Keller en Tim Cornelisse. Na even denken komen dan Jan Wuytens en Michael Silberbauer… Maar of Gianluca Nijholt ook meteen genoemd wordt… dat is twijfelachtig.


GianlucaNijholt_2825509

Toch stond hij er wel op die legendarische woensdagavond toen even na negen uur de aftrap op het heilige gras van Anfield plaats vond. Hij speelde de hele wedstrijd mee en gold als een talent binnen de selectie van FC Utrecht. Als zoon van een oud-voetballer (huidige assistent-trainer Luc Nijholt) brak Gianluca door via de jeugd van FC Utrecht. De donkerharige speler bezat een uitstekende traptechniek en een bijzonder prettig karakter.

Toch lukt het niet een grote speler te worden in de Galgenwaard. In 2012 vertrok Gianluca naar Rusland om met voetbal goed te verdienen. Twee jaar later dook hij op bij VVV-Venlo, de tegenstander van aankomende zondag. Bij die club speelde hij de meeste wedstrijden (51) tot hij tekende bij NAC Breda. Daar staat hij momenteel nog steeds onder contract.

Maar het begon dus ooit in Utrecht. Gianluca Nijholt.

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht