Voorbeschouwing Since70: Zakaria Labyad

Labyad werd geboren in Utrecht en leerde voetballen op straat. Tijdens een talentendag van FC Utrecht werd hij gevraagd om bij USV Elinkwijk te komen voetballen als E-pupil. Bij Elinkwijk werden John Veldman en Ali Afellay (de oudere broer van Ibrahim Afellay) zijn trainers. In eerste instantie speelde Labyad als keeper, maar na één training, werd hij als veldspeler geposteerd. Ali Afellay tipte PSV over Labyad, maar de club zag in eerste instantie van hem af. Toen bleek dat FC Utrecht geïnteresseerd was in de voetballer, werd hij alsnog uitgenodigd voor een proeftraining en toegelaten op de jeugdacademie van PSV.


Labyad

Zijn verdere carrière voer hij langs Sporting Lissabon, Vitesse en Fulham om zo bij onze club aan de slag te gaan.

Na een half jaar zonder club gezeten te hebben, tekende Labyad in januari 2017 een contract tot medio 2020 bij FC Utrecht. Naast FC Utrecht, was er ook interesse van enkele buitenlandse clubs, maar Labyad wilde graag terugkeren naar de Nederlandse competitie om weer in vorm te komen en zich te bewijzen. In Utrecht groeide Labyad, onder trainer Erik ten Hag met wie hij eerder bij PSV werkte, uit tot basisspeler. Bij FC Utrecht hervond Labyad zijn vorm en groeide hij uit tot smaakmaker van het elftal. In de winterstop van het seizoen 2017-2018 had Labyad zich in de kijker gespeeld van Ajax, waar Ten Hag ondertussen het roer had overgenomen van Marcel Keizer, Feyenoord en zijn oude ploeg PSV. Enkele dagen voor het verstrijken van de winterse transferdeadline speelde Labyad met FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen Ajax, die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Na afloop ruilde Labyad zijn shirt met zijn vriend en Ajacied Hakim Ziyech. Zijn ploeggenoten weerhielden hem er echter van het Ajaxshirt aan te trekken.

FC Utrecht wist de speler in de winterstop te behouden en Labyad kende een sterke tweede seizoenshelft, waarin zij, onder nieuwe hoofdtrainer Jean-Paul de Jong, op een vijfde plaats eindigde. Een plaats hoger dan bij het vertrek van Ten Hag.

Tegenwoordig houdt hij vooral de bank warm in Amsterdam.

Since70

Wedstrijden

Binnenkort ziet u hier weer actuele informatie over de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht.

Word nu lid van de supportersvereniging FC Utrecht